Koulutukset

Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu

Yhdistyksen tarkoituksena on ajokyvynarvioitsijoiden ammattitaidon ja osaamisen edistäminen jäsentensä keskuudessa sekä ylläpitää yhteis- ja kehitystyötä eri sidosryhmien kanssa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää koulutusta jäsenilleen säännöllisesti vähintään kerran vuodessa. Koulutuksien ja kokeiden järjestämisestä vastaa vuosittain valittava jäsenistöstä koostuva koulutusryhmä. Yhdistys voi antaa ohjeita ja suosituksia jäsenistölleen.

Sakryn koulutuksia

2023

21.4.2023 Hämeenlinna

Yhdistys järjestää vuosikokouksen yhteydessä koulutusta muistisairaudesta. Aiheena on eri muistisairauksien vaikutus kognitiivisiin muutoksiin ja miten ne vaikuttavat ajokykyyn.  Kouluttajana toimii geriatrian erikoislääkäri. Koulutuksen jälkeen on sääntömääräinen vuosikokous.

 

2022

24.11-25.11.2022 Oulu

Yhdistys järjesti kaksipäiväisen koulutuksen Oulussa, jossa ensimmäisen koulutuspäivän pääpaino oli kehityksellisissä häiriöissä, sekä mielenterveydessä ja päihteissä. Kouluttajina toimivat liikennepsykologi, yleislääkäri sekä psykiatri. Ensimmäisen koulutuspäivän iltana järjestettiin Sakryn pikkujouluillallinen. Toisena koulutuspäivänä käsiteltiin poliisin näkemystä ajoterveydestä, sekä arvioinnin lausuntojen rakennetta. Kouluttajina toimivat poliisitarkastaja, sekä Sakryn omaa väkeä.

Tasokokeen läpäisi kaksi uutta jäsentä. Uusille jäsenille Tervetuloa!

19.5-20.5.2022 Kuopio

Yhdistys järjestää jäsenilleen kaksipäiväisen koulutuksen Kuopiossa, jossa ensimmäisenä päivänä jäsenistö osallistuu KYS:in Ajopolin järjestämään Erityistason ajopoli ajoterveyden arvioinnissa ja tukena seminaariin. Seminaarissa luennoitsijoina toimivat mm. liikenneopettaja, muistisairauksien professori, neuropsykologi, työterveyslääkäri,  silmätautien erikoislääkäri, neurologian erikoislääkäri.  Toisena päivänä käymme tutustumassa Kys:in Ajopolin toimintaan. Koulutuspäivien yhteydessä järjestetään sekä sääntömääräinen vuosikokous, että tasokoe. Tutustu jäsenyysvaatimuksiin ja liity mukaan!

2021

11.11-12.11.2021 Seinäjoki

Yhdistys järjesti kaksipäiväisen koulutuksen Seinäjoella, jossa ensimmäisen koulutuspäivän pääpaino oli havainnoinnissa ja hahmottamisessa. Kouluttajina toimivat liikennepsykologi, sekä neurologian erikoislääkäri. Ensimmäisen koulutuspäivän iltana järjestettiin ensimmäiset Sakryn pikkujoulut, jäsenistöllä oli hauskaa aina illan pikkutunneille saakka. Toisena koulutuspäivänä käsiteltiin sekä diabetestä, että tietoturvaa asiakkaan näkökulmasta. Kouluttajana toimivat geriatrian erikoislääkäri ja  Traficomin erityisasiantuntija. Tällä kertaa ei tasokoetta pidetty.

21.5.2021 Etäkoulutus

Yhdistys järjesti sääntömääräisen vuosikokouksen yhteydessä ensimmäisen koulutuspäivän. Koulutuspäivän aikana käsiteltiin sekä muistisairaan kohtaamista, että uniapneaa. Kouluttajina toimivat muistikoordinaattori sekä keuhkosairausopin ja kliinisen allergologian professori. Koulutuspäivän yhteydessä järjestettiin sekä sääntömääräinen vuosikokous, että tasokoe. Tasokokeen läpäisi kolme uutta jäsentä. Tervetuloa!